<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Данните от си...

Засилено полицейско присъствие “пази” сарая на Доган в Бояна (видео)

31 Август 2024
2 190

Засилено полицейско присъствие “пази” сарая на Доган в Бояна. Периметърът е разширен и привържениците на Доган вече нямат достъп до входа, разказва NOVA.

“Сараите” на Доган в “Бояна” и край Росенец цяла нощ бяха обградени от негови привърженици (видео)

Напрежението между двете ДПС-та ескалира пред “Сараите” на Доган в “Бояна” (видео)

Представители на ДПС вече се събират в района, но единствено Тимур Халилов беше допуснат да се приближи към сградата.

„Ние искаме да се разположим отвън, в свободното пространство, което е публична собственост. Проблемът е, че не знаем какво се случва вътре. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота”, заяви Илхан Кючюк. „Къде е решението на българския съд в техния случай, кой документ им дава право да влязат?”, попита Кючюк. „Това ще бъде поход на демокрацията. Събираме се и каквато е волята на членовете ни, това ще бъде”, каза още Кючюк. Той е категоричен, че не се опитват да ескалират напрежението. 

Засилено полицейско присъствие &#8220;пази&#8221; сарая на Доган в Бояна (видео)
снимка: NOVA

И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган.

Според информация на Димитър Николов, който е депутат от ямболския регион, МВР е отказало охрана на Ахмед Доган. След като е получена заплаха за сигурността на почетния председател на ДПС, Джевдет Чакъров подава сигнал в полицията, както е по закон, събира се комисия от МВР, ДАНС и НСО. Назначава се охрана на лидера на ДПС, докато тече проверка. От МВР казаха, че тази проверка е приключила и не са потвърдени фактите и обстоятелствата в нея. Същата комисия трябва да вземе решение дали тази охрана ще продължи, или ще бъде отказана.

Коментарът на “Господарите”

Припомняме, че причина за събирането на поддръжници на Ахмед Доган стана искане на бившия му съдружник Данаил Папазов Доган да напусне двата имота. Тази “подкрепа” обаче доведе до конфликт между привържениците на двете ДПС-та. Разделение, което се получи между “лагерите” на Доган и Пеевски. Дали това е подготвен цирк, или истинска любов към почетния председател на ДПС, предстои да разберем…

Засилено полицейско присъствие “пази” сарая на Доган в Бояна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции