<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237157" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смъркането н...

Деца със специални потребности от Габрово монтират къщички за птици (видео)

01 Септември 2024
0 28

Деца със специални потребности от Габрово монтират къщички за птици. Те също ще почистят района около язовир „Синкевица“, разказва bTV.

Благоевград се сдоби с хранилка за кучета

Близо 200 деца със специални образователни потребности от Габровска област посещават Регионалния център за приобщаващо образование, където заедно със специалистите преодоляват различни затруднения и имат пълноценно ежедневие.

Деца със специални потребности от Габрово монтират къщички за птици (видео)
снимка: bTV

„Децата, които са при нас, са с различна специфичност, с различни затруднения. Някои от тях са с двигателни, други – с когнитивни, с поведенчески, емоционални или езиково-говорни. Те получават подкрепа от ресурсни учители – 17 са в центъра, психолози, двама логопеди и ерготерапевт. Всички специалисти работят интензивно с децата и смело мога да заявя, че постигат много добри резултати“, разказа Росица Чернева, директор на Регионален център за приобщаващо образование в Габрово.

Екипът на центъра организира различни екологични инициативи, заедно със спортни клубове и институции. Браво на тези деца и техните ръководители! Чрез отношение и труд, децата осъзнават, че е важно да бъдат добри и съвестни граждани!

Деца със специални потребности от Габрово монтират къщички за птици

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции