<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Санкционират...

Служител от Сандански изхвърля боклука на заведение в реката (видео)

03 Септември 2024
0 149

Служител от Сандански изхвърля боклука на заведение в реката. Той е заснет и разпространен в социалните мрежи от потребители.

На видеото се вижда как мъж най-безцеремонно изхвърля два чувала с отпадъци в река Санданска Бистрица. Заведението, в което той работи се намира в градски парк „Свети Врач”.

Служител от Сандански изхвърля боклука на заведение в реката (видео)

Заместник-кметът на Сандански Благой Дончев коментира наглата и незаконна постъпка пред NOVA. „В ранния следобед вчера ми се обадиха от общинската администрация за случая. Още в същия момент е назначена проверка от инспектората”, сподели той.

По думите му служител в заведението, след почистване на ресторанта на брега на реката, изхвърля два чувала със събрани отпадъци. “Досега не се е случвало, това е единствено нарушение”, уточни Дончев.

Граждани сигнализират за замърсяване и мъртва риба в река Струма (видео)

Собствениците на заведението са категорични, че не са знаели за това деяние и са твърдо против него.

“Реката е маловодна, чувалите бяха намерени малко след заведението още в неделя сутринта”, допълни зам.-кметът на града.

Общината вече се е самосезирала по случая и има наложени глоби. Фирмата е глобена по Закона за управление на отпадъците, а въпросният служител е уволнен. Размерът на глобата е 1400 лева, което е минималната сума за подобно нарушение. Тя се определя от общинския инспекторат и може да достигне 4000 лева. 

Коментарът на “Господарите”

Изключително нагло и бездардонно поведение, без никакви мисъл за околната среда, в която всички живеем! Този мъж самосиндиклано е взел решение да замърсява водите на реката, без дори да съобрази, че може да донесе глоба на своя работодател.

Въпреки протестите, хората в Кочериново и още 7 села продължават да са на воден режим (видео)

Над половин България живее на воден режим, а този човек си позволява да замърсява природен воден ресурс!

Радваме се, че този път институциите са реагирали бързо и са овладяли ситуацията. Надяваме се наистина да е било единичен случай и повече да не се повтаря! Ако ние не се грижим за нашата планета и тя няма да се грижи за нас…

Сигнализирайте ни за всякакви подобни абсурди на gospodari.com!

Служител от Сандански изхвърля боклука на заведение в реката

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции