<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237373" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След жесток п...

След жестокия побой над непълнолетни в Айтос заподозреният е на свобода без обвинения (видео)

04 Септември 2024
0 311

След жестокия побой над трима непълнолетни в Айтос, на 18-годишния заподозрян все още не са повдигнати обвинения, посочва NOVA. След първоначалното задържане от 24 часа соченият за извършител е пуснат на свобода.

Според първоначалната информация причината за побоя са реплики, отправени към майката на младежа.

„Разследването все още е в начален етап. Но още същият ден – на 27 август, е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда вследствие на побой.”, уточнява говорителят на Районна прокуратура – Бургас Щилиян Димитров. По думите му причината все още да няма повдигнато обвинение е, че материалите не са докладвани на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура.

След жестокия побой над непълнолетни в Айтос заподозреният е на свобода без обвинения (видео)
Източник: NOVA

След жесток побой две момчета са в болница в Айтос (видео)

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, но тя все още не е изготвена. Процедурата се бави, допълни прокурор Димитров, защото пострадалите са трима и за всеки един от тях трябва да се набави голям набор от документи. Те са нужни, за да се определи видът на телесната повреда, която им е нанесена.

Разпитани са много свидетели, включително майката на сочения за извършител. Органите на реда издирват и видеозаписи от камери в района.

Въпреки тежестта на случая полицията има добре установен процес, който следва при такива инциденти. Така че оправданието, че има забавяне заради събиране на документация за трима души, ни се струва неоснователно.

Нека не забравяме, че побои постоянно се случват, понякога между цели фамилии, които често завършват с множество тежко пострадали. Затова системата трябва да е подготвена за такива ситуации.

Очакваме полицията да си свърши работата и в най-скоро време да установи пълната картина на събитията, за да може този младеж да бъде подведен под отговорност и да бъде избегната последваща агресия.

След жестокия побой над непълнолетни в Айтос заподозреният е на свобода без обвинения (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции