<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237396" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС с мащабна...

Чистка в Киев: Шестима украински министри са подали оставка

04 Септември 2024
0 126

Шестима украински министри, начело с външния министър Дмитро Кулеба подадоха оставка, предава Reuters. Очакват се още оставки и назначения през следващите дни, след като министрите се оттеглиха във вторник.

Министърът на стратегическите индустрии Александър Камишин, вицепремиерът Олха Стефанишина и министрите на правосъдието, околната среда и реинтеграцията са подали оставка.
Освободени са и постовете във важните министерства на земеделието и инфраструктурата.

Украинският президент Володимир Зеленски обясни, че промените в правителството, които идват в решаващ момент от войната, са необходими за укрепването на страната и постигане на резултати.

Чистка в Киев: Шестима украински министри са подали оставка
Източник: X

Десетки убити и стотици ранени при удар с балистични ракети в Украйна (видео)

„Есента ще бъде изключително важна за Украйна. Нашите държавни институции трябва да бъдат конфигурирани така, че Украйна да постигне всички резултати, от които се нуждаем – за всички нас.“, каза той във вторник.

Това е правителство без министри. Интелектуална и кадрова криза, за която властите си затварят очите.“, твърди депутатът от опозицията Ирина Херашченко.

Тя призова за правителство на националното единство, което да сложи край на здравата хватка на властта, държана от политическия екип на Зеленски.

Руските сили напредват в източната част на Украйна, а украинските войски нахлуха в руския регион Курск.

Чистка в Киев: Шестима украински министри са подали оставка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции