<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха Г...

Жители на пловдивско село останаха без автобусна връзка с града (видео)

05 Септември 2024
0 77

Жителите на пловдивското село Войводиново протестират заради липса на автобусна връзка с града, съобщава NOVA.

Фирмата превозвач изненадващо е преустановила обслужването на линия номер 15 до населеното място, което е на близо два километра от областния град. Като причина за спрените курсове се изтъква ремонтът на ул. „Брезовско шосе” в Пловдив и поредното ѝ затваряне. Местните предупреждават, че началото на учебната година ще усложни ситуацията за голяма част от живеещите в селото.

Жители на пловдивско село останаха без автобусна връзка с града (видео)
Стоп кадър: NOVA

Не, Центърът за градска мобилност не предлага безплатни карти за транспорт (видео)

Нямаме транспорт, с който синът ни да отиде на училище. От кметството ни обясняват, че евентуално в понеделник може да има решение. Вероятно всеки ден ще ходим с такси на работа.”, сподели местен жител.

Във вторник около 10.00 ч. получих обаждане от фирмата превозвач, за да ми кажат, че линията спира. Веднага се обадих на кмета на общината, организирахме среща. Около 3-4 часа търсихме варианти. Стигнахме до 2-3 фирми, които биха могли да извършат тази услуга. Най-късно в понеделник ще осигурим автобусна линия.”, коментира кметът на селото Димитър Тосев.

Собственикът на компанията превозвач Димитър Чолаков коментира, че бизнесът търпи загуби след затвореното заради ремонт шосе. Вследствие на това рейсовете нямат възможност да минават по разбити пътища.

Освен това, фирмата не е получила пари от общината за това, че изпраща автобуси до селото.

Интересно какъв е договорът на компанията превозвач с Пловдивска община, след като може еднолично да прекрати транспортна линия с ден предизвестие, оставяйки жителите да се оправят сами.

Призоваваме местната администрация да се справи със ситуацията в най-скоро време и да осигури транспорт на своите граждани.

Жители на пловдивско село останаха без автобусна връзка с града (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции