<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237522" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор от гра...

Шаманите се връщат на мода в Южна Корея (видео)

05 Септември 2024
0 33

Шаманите се връщат на мода в Южна Корея. Древната духовна традиция отново е популярна с помощта на социалните медии, информира NOVA. Сред „новите“ шамани е и Лий Кунг Хун от Сеул. Тя използва много традиционни предмети в работата си. Признава, че приветства също модерните технологии и социалните мрежи, за да стигне до стотици хиляди последователи, разказва Voice of America.

За разлика от други общества, в които доминира една религия, в съвременна Южна Корея няма единна такава. Корейските народни вярвания и практики стават все по-преобладаващи в ежедневието на страната.

Шаманите се връщат на мода в Южна Корея (видео)

Корейският шаманизъм – mugyo е традиционна форма на анимистична религия, основана на вярата, че множество богове бдят над творението и човешките дела. Като единствената местна форма на религията на Корейския полуостров, тя предшества внесени вярвания като будизма, конфуцианството и християнството.

В древна Корея са се провеждаха шамански ритуали за поклонение на предците и небесните богове. В миналото шаманите са имали огромно влияние в общността.

Има два вида шамани: едните са избрани от духовете и трябва да преминат през специален ритуал, а другите получават призванието си по наследство.

Шаман е новият мъж на принцесата на Норвегия (видео)

Шаманите се връщат на мода в Южна Корея

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции