<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237725" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов не би...

ЦИК отказа регистрацията за предстоящите избори на ДПС на Доган

09 Септември 2024
4 1556

ЦИК отказа регистрацията за предстоящите избори на ДПС на Доган. Това се случи с 15 гласа “За” на събрание.

ДПС на Доган оттегля жалбата си срещу ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) се събра днес, за да реши дали да регистрира за участие в предстоящите избори двете коалиции “Движение за права и свободи – Ново начало” на Делян Пеевски и “Демокрация, права и свободи – ДПС“ на Ахмед Доган.

Това се случва, след като и двете коалиции включиха в състава си партията ДПС. Това създаде напрежение и противоречия в рамките на Изборния кодекс, според който една партия може да участва само в една коалиция.

ЦИК отказа регистрацията за предстоящите избори на ДПС на Доган
снимка: БТА

ЦИК постави условие на двете коалиции да докажат, че ДПС не е част от техния състав, но те не изпълниха това указание. В създалата се ситуация ЦИК може и да откаже участие в изборите и на двете формации в този формат, като решението може да бъде обжалвано в съда.

Разривът в ДПС продължава да ни изумява и забавлява. Ние от “Господарите” следим доколко ниско ще паднат доскорошните “братя” в стремежа си да не оклеветят един-друг.

Какво, ако всички се разцепят като ДПС (видео)

ЦИК угоди и на Пеевски, и на Доган

ЦИК иска от Пеевски и Чакъров да докажат, че не са част от ДПС

Напрежението между двете ДПС пред ЦИК ескалира

ЦИК отказа регистрацията за предстоящите избори на ДПС на Доган

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции