<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237751" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК отказа ре...

Атанас Зафиров представлява БСП, потвърди Върховния касационен съд

09 Септември 2024
0 192

Атанас Зафиров представлява БСП, потвърди Върховния касационен съд. Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд, информира NOVA. С него е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на „Българска социалистическа партия” на нови обстоятелства. Именно заличаване на Корнелия Нинова като председател и представляващ БСП и вписване като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване.

Корнелия Нинова е изключена от БСП (видео)

Атанас Зафиров представлява БСП, потвърди Върховния касационен съд
Снимка: Владимир Шоков/БТА

Докато течеше заседанието на съда приближените до Корнелия Нинова регистрираха БСП в ЦИК за изборите – два дни преди крайния срок, допълва БНТ. Временното ръководство на БСП определи подаването на документите в ЦИК за изборите от приближените до Корнелия Нинова като поредна провокация.

В един и същи час започна заседанието на Върховния касационен съд за заличаването на Корнелия Нинова като председател на БСП и внасянето на документите на партията за участие в изборите от Георги Свиленски и Иван Ченчев. Двамата отидоха с пълномощно, подписано от Нинова. И те като нея, изключени от БСП с решение на Националния съвет. И си оставиха вратичка – независимо от решението на съда, поне да има внесени документи.

Изглежда “ерата на Корнелия Нинова” в БСП приключи. Какво би било БСП без нея и в каква посока ще продължи партията, продължаваме да следим на предстоящите избори.

Атанас Зафиров представлява БСП, потвърди Върховния касационен съд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции