<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237781" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж преби без...

“Набраха си” тонове влакови релси в Сливенско (видео)

10 Септември 2024
1 75

“Набраха си” тонове влакови релси в Сливенско – в участъка между Гурково и Сливен, показва репортаж на bTV. От полицията в областния град работят по случая, като са задържани двама мъже в Твърдица, които до този момент не са криминално проявени. По всяка вероятност те имат съучастници. Районната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно производство.

Иван Данчев, зам.-председател на синдиката на железничарите, заяви, че кражбата е невъзможно да се извърши без техника – камион, трактор, кран и т.н., тъй като релсите тежат между 80 и 120 тона.  По думите му, въпреки че щетите са за сериозна сума, е невъзможно релсите да бъдат охранявани, тъй като разгънатата дължина на жп трасетата в България е 4000-4500 км.

Според Наказателния кодекс кражбата и предаването за скрап на жп материали се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г. Тъй като двамата задържани са без криминално минало, евентуалната присъда би била условна, казват неофициално от прокуратурата.

Няма нужда да предполагаме какъв е профилът на извършителите, но се надяваме те да заплатят нанесените щети – може и с общественополезен труд.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции