<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237816" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокатът на ...

Отложиха делото срещу близнаците, обвинени в съпричастие за убийството на Митко от Цалапица (видео)

10 Септември 2024
0 107

Отложиха делото срещу близнаците, обвинени в съпричастие за убийството на Митко от Цалапица. Причината е липсата на запис на телефонен разговор, предава NOVA.

Противоречия в показанията на основните замесени в убийството на Митко от Цалапица (видео)

Всички свидетели и вещи лица в производството бяха разпитани. Адвокатът на братята поиска запис на телефонен разговор като важно доказателство между основния заподозрян Рангел Бизюрев и един от братята. Според защитата от него става ясно, че Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати.

„Това, че Бизюрев в предходни заседания твърдеше в качеството му на свидетел, че братята Динкови, моите клиенти, са му се обаждали, за да изграждат версии, категорично не отговаря на истината. И такъв разговор има записан от единия от моите клиенти, където именно Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати. Двамата братя от първата секунда признат вина. Те признаха фактите по делото и не ги отричат”, заяви адвокатът на близнаците Светлана Званчева.

Отложиха делото срещу близнаците, обвинени в съпричастие за убийството на Митко от Цалапица (видео)
снимка: NOVA

Записът

Въпросният запис беше поискан още на предходното заседание, но не беше предоставен. Съдът го поиска повторно и за последен път, като отложи заседанието за 24 октомври, когато близнаците ще разберат своята присъда. Срещу тях е повдигнато обвинение за вещно укривателство, по закон могат да получат до 5 години затвор.

„Мен не ме устройва за лично укривателство до 5 години, тъй като излизат с чисто криминално досие им се намалява присъдата. След три години и четири месеца дали Митко ще се върне вкъщи? Ние една година и два месеца след убийството на Митко виждаме как Окръжната прокуратура в Пловдив се подиграва с нас и ги води укриватели. Митко не е вещ, не е документ. Митко е човек”, отвърна майката на убития мъж Атанаска Бакалова.

Преди днешното заседание пред съдебната палата на протест отново се събраха близките на убития младеж и жители на селото.

Коментарът на “Господарите”

Рангел Бизюрев направи самопризнания, от които стана ясно едно – хладнокръвно убийство и покриване на следи без капка съвест. И защо? Заради слухове кой какво казал за някой. Недопустимо и жестоко! Да отнемеш човешки живот заради подобно нещо. След всички грешки и пропуски на разследването се надяваме, че най-после ще доведат до адекватна присъда за убиеца на Митко и че ще има справедливост за близките и приятелите на жертвата. Настояваме близнаците също да понесат строги наказания, защото те са не по-малко виновни за това убийство!

Отложиха делото срещу близнаците, обвинени в съпричастие за убийството на Митко от Цалапица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции