<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Родители са п...

24 училища в цялата страна няма да отворят врати заради продължаващи ремонти (видео)

16 Септември 2024
0 45

24 училища в цялата страна няма да отворят врати заради продължаващи ремонти. Над 1300 ученици в Пловдив са разпределени в други учебни заведения, предава bTV.

Днес 2331 училища у нас посрещат новата учебна година

В основно училище „Екзарх Антин I” учат 552 деца, но днес те не прекрачват прага на училището, тъй като то се ремонтира основно. „Първият учебен ден ще започне с тържество на друго място, но това не ни притеснява, защото все пак се прави нещо хубаво за училището и децата ще се върнат на съвсем ново място, което ще бъде прекрасно. Като родители трябва да правим толеранси и да бъдем съпричастни“, разказва Иванка Куманова.

Детето на Константин Мурадов е разпределено във възможно най-близкото училище и не се налага да пътува до друг квартал. „Не виждам никакъв проблем. Този салон и този ремонт се чакат от години, така че няма проблем“, казва той.

24 училища в цялата страна няма да отворят врати заради продължаващи ремонти (видео)
снимка: bTV

“Ремонтите не пречат”

„Ремонтните дейности категорично не повлияват на учебния процес, имаме достатъчно мотивирани и креативни специалисти, подкрепящи и разбиращи ни родители, така че всички училищни общности сме обединени около това да превърнем образователната среда в наистина модерна, привлекателна и вдъхновяваща за нашите деца “, посочва директорът на училището Катерина Василева.

Според зам.-кмета по образованието, бизнес развитието и дигитализацията Владимир Темелков, ремонтът ще приключи най-вероятно до 20 дни. „Това е с около 6 месеца предсрочно от крайния срок. Следва около една седмица да си върнем оборудването на училището и децата да се приберат във втория си дом. Изпълнителят работи много добре, доволни сме“, допълва той.

По думите му за учениците, чиито училища се ремонтират, са намерени оптимални варианти, а в бъдеще ще бъдат построени още три нови училища.

„Над 95% от образователната структура в Пловдив ще бъде ремонтирана и ще бъде чисто нова в най-скоро време. Говорим за основни ремонти – сградата на груб строеж и започване отначало. Всичко става чисто ново от първия до последния кабел“, посочва той.

Коментарът на “Господарите”

Надяваме се, че ще бъде открито адекватно решение на проблема, защото учениците не трябва да бъдат част от ремонтни дейности и учебната им атмосфера да се нарушава.

24 училища в цялата страна няма да отворят врати заради продължаващи ремонти

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции