<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238415" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК: Общо 33 па...

Мая Манолова отказа място в листите на „БСП – Обединена Левица“ (видео)

17 Септември 2024
2 85

Лидерката на партия „Изправи се, България“ обяви, че няма да участва в листите на „БСП – Обединена Левица“.

Коалицията ще представи листите си за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври до края на седмицата.

Път на младите. Време е за обновление и всички стари лидери да дадат крачка назад.
Затова аз няма да бъда в листи за изборите.
Крачка назад от листите – да.
Крачка назад от каузите ни – не.
Представяме 21 приоритета в 4 основни сфери и законодателна програма за следващия парламент.“, написа тя в своя Facebook профил.

Мая Манолова отказа място в листите на „БСП – Обединена Левица“ (видео)
Източник: БТА

Манолова поясни, че “Изправи се, България” участва в обединението, за да върне доверието в левицата и да се направи силно представителството ѝ в следващия парламент.

По думите ѝ това е “крачка назад” за лидерите. Тя приветства заявката и на други от лидерите вляво, че няма да бъдат водачи на листи в предстоящия вот.

Атанас Зафиров представлява БСП, потвърди Върховния касационен съд

Призова тези, които още не са го направили, в следващите дни да го сторят. По думите ѝ така ще покажат, че не са в обединението заради депутатските места. Наскоро ексминистър Румен Петков от АБВ заяви, че също няма да е кандидат-депутат.

Атанас Зафиров от БСП поздрави Мая Манолова за решението ѝ да направи крачка назад и да не е част от листите на лявото обединение. По думите му, това отговаря на много от спекулациите, направени в последните дни. Той отбеляза, че това не е предварително поставено условие към партньорите им в коалицията, а лично решение и преценка на съответната политическа сила.

“Единственото, на което държим, е в нашите листи да няма лица с неясен профил. Със спорна репутация и подобен тип политическо поведение. Това е единственото условие, което сме поставили на нашите партньори, както и те на нас.”, каза Зафиров.

Видео: БТА

Мая Манолова отказа място в листите на „БСП – Обединена Левица“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции