<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238453" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 24 училища в ц...

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си (видео)

18 Септември 2024
12 152

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си. От години проблемите в студентските стаи са пренебрегвани от институциите, разказва bTV.

Отпускат милиони за ремонт на студентски общежития (видео)

Студентите се оплакват от течове, рушащи се стени, разбити плочки, стари тапети, дървеници, хлебарки и мухъл, нефункционални мебели. „Банята нямаше никакви плочки, беше с графити, мазилката се лющеше, тавана падаше. Купихме си плочки, залепихме си ги, плоскости на тавана сме сложили. Тоалетната казанчето беше отвратително – мухлясало, старо, ръждясало, миришеше“, коментира Кристина, която е студентка.

„Аз не можех да живея тук. Беше меко казано мизерно. Имахме буквало 4 дни да направим основен ремонт, защото аз започвах университет“, посочва още тя.

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си (видео)
снимка: bTV

Ремонтът излязъл на студентите 4000лв. Университетът няма собствени средства за поправките, обясниха от учебното заведение.

„Общежитията за които вие ме питате, са средно на 55-60 години. По една или друга причина ремонт не е правен. Защото след 90-та година се прие субсидиите да са на бройка студенти. Тук влизат всички консумативи – ток, вода и тн. заплати и прочие. Това става като се субсидират от държавата ремонтите“, коментира Никола Николов, главен сектетар на Техническия университет.

Само в общежитията на техническия университет тази година ще живеят 1100 бъдещи инженери. Учебното заведение разполага със 16 блока. Днес два от тях са в ремонт.

Коментарът на “Господарите”

Проблемът с общежитията не е от днес или от вчера. Студентски град е пълен с блокове от 70-те години, които стоят без ремонт от момента на откриването си. Всяка година се обещават субсидии и всяка година положението остава едно и също.

Дори ние от “Господарите” можем да споделим лична история от общежитие на Техническия университет и да потвърдим, че видяното в репортажа е истина. За да се чувстваш добре в стаята си и да си мотивиран да се изучиш, то родителите ти са длъжни да отделят средства за ремонт, защото иначе си обречен да живееш в мизерия. И това според университета е “мотивираща система”, с която ти обещават стая за 4 години, за да я ремонтираш! Срамно и недопустимо!

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си (видео)
снимка: личен архив

Повече от 4000 студенти не могат да се върнат в общежитията си

Мизерия и ремонти в студентските общежития на Софийски университет

За първи път от години: отпускат пари за ремонт на студентските общежития

Кой е отговорен за мизерията в общежитията и неволите на студентите покрай настанителната кампания?

Студенти живеят в студ и мизерия в общежитията на Пловдивския университет (видео)

През годините сме ви показвали стотици случаи от общежития, които обаче така и не доведоха до коренна промяна! А е време! Студентите заслужават да живеят в спокойствие и уют, за да могат да се съсредоточат върху уроците си! Настояваме държавата да обърне внимание на проблема!

Студенти от Техническия университет продължават сами да ремонтират общежитията си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции