<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скопие приви...

Талантът ни във Формула 3 Никола Цолов вдига 300 на “Монца”, но все още няма книжка (видео)

18 Септември 2024
1 458

Талантът ни във Формула 3 Никола Цолов вдига 300 на “Монца”, но все още няма книжка. Той спечели 3 състезания тази година във Формула 3 и завърши сезона на 11-о място. Българското знаме се вя по улиците на Монте Карло, в Австрия и Унгария. На каската му пише “Български лъв”.

Никола Цолов се е прибрал в България за училище и шофьорския курс, който трябва да изкара.

Уча листовки. Януари би трябва да карам без учебна кола, тогава ще съм на 18 години“, споделя Никола пред bTV.

Върнал се е в България и за мача между Григор Димитров и Новак Джокович.

Беше невероятно в залата. За първи път гледам тенис на живо. И то Димитров – Джокович . Запознах се с Григор след мача. Да ги видя с Новак – беше невероятно“, каза още Цолов.

Никола Цолов спечели основно състезание във Формула 3

Талантът ни във Формула 3 Никола Цолов вдига 300 на &#8220;Монца&#8221;, но все още няма книжка (видео)
Снимка: стопкадър/видео

За сезон 2024

Втората част бе по-силна. Подготовката не беше толкова добра в началото, защото още събирахме финанси за състезанията, нямахме бюджет за тестове. Дойдох на първото състезание по по-неподготвен от останалите. След това влязох в ритъм, отпуших се в Монако.

Догодина? Предстои ми трети сезон във Формула 3. Доста млад съм все още, трябва да натрупам още опит в състезания, в които няма толкова напрежение. За да съм готов за големите състезания“, коментира Цолов.

Фернандо Алонсо

Разбира се, че ми помага. И се надявам още дълго да ми помага. Всичко, което съм научил, е от него. Дойде на подиума в Монако. Разбор за сезона още не сме правили, но скоро ще направим.

Винаги вярвам, че е възможно за стигна до Формула 1. Вече е по-ясен пътят. И близо и далеч съм. Планът е да се справя добре и този сезон във Формула 3, а ако от първата година нещата потръгнат във Ф2, нещата стават ясни…”, казва още младият състезател.

Пожелаваме на Никола да покори още много върхове!

Талантът ни във Формула 3 Никола Цолов вдига 300 на “Монца”, но все още няма книжка (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции