<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238712" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Израел нанес...

Ликвидиран е началник на елитно подразделение на “Хизбула”

20 Септември 2024
29 29

Ликвидиран е началник на елитно подразделение на “Хизбула”. Източник, близък до “Хизбула“, съобщи днес пред AFP, че ръководителят на силите “Ар Радуан“, елитно подразделение на проиранското ливанско движение, е бил убит при израелски удар в южните предградия на Бейрут, предаде БТА.

Същото заяви и израелски официален представител, цитиран от AP.

По данни на ливанското министерство на здравеопазването при удара, нанесен броени дни след зрелищна атака срещу използвани от ливанското ислямистко движение устройства за комуникация, са били убити най-малко осем души и ранени 59, предаде Reuters.

Израел нанесе тежки удари по Ливан

Ликвидиран е началник на елитно подразделение на &#8220;Хизбула&#8221;
Снимка: iStock

“Мишена на израелския удар беше ръководителят на силите “Ар Радуан“ Ибрахим Акил, който беше убит“, допълни източникът, близък до “Хизбула”, информира AFP.

Акил беше вторият човек в командването на мощното формирование. Военният ръководител Фуад Шукр беше убит при подобен удар в южните предградия на Бейрут, крепост на “Хизбула”, на 30 юли.

Ибрахим Акил, известен също като Тахсин, е издирван от САЩ за ролята си в бомбените атентати срещу посолството на САЩ в Бейрут през април 1983 г., при които загиват 63 души. Също и срещу американската морска пехота през октомври 1983 г., при който загинаха 241 войници.

Кадри, излъчени на живо от телевизия “Ал Манар“ на “Хизбула” от мястото на нападението, показаха срутена сграда и линейки, пристигащи да окажат помощ на пострадалите.

Хиляди хора в Ливан са ранени, след като пейджърите на членове на Хизбула мистериозно се взривиха

Ликвидиран е началник на елитно подразделение на “Хизбула”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции