<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238813" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Основателят ...

Израелската армия нахлу в офисите на “Ал Джазира” в Рамала (видео)

22 Септември 2024
46 46

Израелската армия е нахлуха в бюрото на телевизия „Ал Джазира“ в Рамала на Западния бряг в неделя сутринта.

Въоръжени и маскирани израелски войници влязоха в сградата рано в неделя по време на предаване на живо и представиха заповед за затваряне на офиса за 45 дни. Зрителите наблюдаваха как войските предават заповедта за затваряне на шефа на бюрото на Западния бряг на мрежата Уалид ал Омари.

Базираният в Катар канал излъчи на живо кадри от израелските войски, които нахлуват в офиса на медията и предават заповедта, преди сигналът да бъде прекъснат.

Израелската армия нахлу в офисите на &#8220;Ал Джазира&#8221; в Рамала (видео)
Източник: Al Jazeera

Нетаняху затваря чуждестранни медии в Израел, обяви “Ал Джазира” за терористичен канал

Войниците са конфискували микрофон и камера от улицата отвън. Те са принудили Омари да излезе от офиса, казва журналистът на „Ал Джазира“ Мохамад Алсаафин.

В изявление Синдикатът на палестинските журналисти осъди нахлуването в медията. Те определиха действията като „произволно военно решение, което е нарушение срещу журналистически и медийни продукти, които разкрива престъпленията на окупацията срещу палестинския народ“.

През май израелските власти щурмуваха и хотелска стая в Ерусалим, използвана от „Ал Джазира“ за офис.
Това се случи, след като правителството реши да прекрати местната дейност на медията, обявявайки я за заплаха за националната сигурност.

Израелската армия нахлу в офисите на Ал “Джазира” в Рамала (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции