<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238827" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защитата на П...

Лявата коалиция вече се разцепва: МИР напусна “БСП-Обединена левица”

22 Септември 2024
395 395

Партия МИР излиза от коалицията “БСП-Обединена левица”. Това оповести председателят Симеон Славчев във Facebook профила на политическата сила.

Решението е взето на заседание на Националния изпълнителен съвет на партията. Славчев посочва като причини нарушения на коалиционното споразумение и на диалога в коалицията. Както и това, че за водачи на листи на коалицията, според него, са определени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски.

Причините са следните:
1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията.
2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски.
3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега.

Мая Манолова отказа място в листите на „БСП – Обединена Левица“ (видео)

Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме.“, пише Славчев.

Лявата коалиция вече се разцепва: МИР напусна &#8220;БСП-Обединена левица&#8221;
Източник: Facebook

Предложените имена от партия МИР в листите на коалицията ще бъдат изтеглени. Тя формално не може да напусне коалицията, тъй като не е подала заявление за това. Срокът според хронограмата на Централната избирателна комисия (ЦИК) за това изтече вчера (21 септември) в 17 ч., а според източник на “Дневник” от администрацията искане не е постъпило.

Лявата коалиция вече се разцепва: МИР напусна “БСП-Обединена левица”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции