<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изложба пока...

Видео на български детски духов оркестър, изпълняващ “Край Босфора” в Цюрих, обиколи социалните мрежи

23 Септември 2024
35 35

Видео на български детски духов оркестър, изпълняващ “Край Босфора” в Цюрих, обиколи социалните мрежи. То е поздрав от ръководителя на младежкия духов оркестър Marching Stars Marching Band Тодор Цачев, публикуван вчера за Деня на независимостта. Музикантите са придружени от мажоретен състав “Елинор” от Панагюрище.

Българските ученици са участвали в средата на юли в Световния младежки музикален фестивал. Близо 3000 младежи от 11 страни са се включили във фестивала в Швейцария. Във видеото оркестърът на Тодор Цачев изпълнява маршовете “Шуми Марица” и “Край Босфора шум се вдига”. Мажоретките развяват българското знаме. Нашите участници се включват и в сборния оркестър от 200 музиканти за откриването на фестивала. В сайта на фестивала специално е отбелязано, че Marching Stars Marching Band от България е въодушевил публиката със специалните си униформи.  Българският оркестър печели и два сребърни медала в категориите “Развитие” и “Шоубенд”, пише в.Сега.

Видеото, с което Тодор Цачев поздрави за Деня на независимостта, определено възхити потребителите на социалните мрежи. “Прекрасни са. Това е нашият национален празник. Ето, че може и без потури и цървули”, написа Елена Бучкова.

Видео на български детски духов оркестър, изпълняващ “Край Босфора” в Цюрих, обиколи социалните мрежи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции