<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Строител, общ...

Варненски квартал пропищя от глутница бездомни кучета (видео)

23 Септември 2024
75 75

Варненски квартал пропищя от глутница бездомни кучета, показва репортаж на NOVA. Жители на район „Владислав Варненчик” твърдят, че десетки безпризорни животни бродят там и често стават агресивни. Разкъсвали са други животни, имало е и нападения над хора. Местните казват, че са подавали сигнали, но засега те са без резултат.

Глутницата се появила преди около месец и живее основно в района на 404 блок. По думите на хората животните били около 15 и нощем лаели силно.

„Проблемът е неглижиран от години. Всички тези кучета най-вероятно са били домашни – от вилната зона, където отглеждането и развъждането им е безконтролно”, подчерта Ники Добрев, жител на „Владислав Варненчик”. Според съседите му глутницата оставяла след себе си трупове на котки.

Христина Мирчева, която е сътрудник към общинския приют във Варна, подчерта, че общината е запозната с проблема и от началото на годината е кастрирала над 30 кучета в района. Някои животни са върнати по места, а други са били осиновени.

Ако зоополицията работеше не само по документи, никой нямаше да си изхвърля домашния любимец и така да се появяват все повече бездомни кучета и котки. Ако общинските отговорни служби работеха съвестно, санкциите за изхвърлящите животни нямаше да са само по наредба. Уви – нито едните, нито другите си вършат работата. Накрая страдат и животните, и хората.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции