<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=238857" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Все повече въ...

Жената, пострадала и арестувана след катастрофа с мигранти: Няма да оставя нещата така (видео)

23 Септември 2024
113 113

Жената, пострадала и арестувана след катастрофа с мигранти: Няма да оставя нещата така! Това заяви в ефира на NOVA Антоанета Борисова.

След катастрофата, ареста и унижението пострадалата при сблъсъка с кола с мигранти в София, на която часове по-късно беше направен полеви тест за дрога и беше задържана за 16 часа на фона на травмите си, е невинна. В събота вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че кръвната проба на Антоанета Борисова е отрицателна, без следи от наркотици и забранени вещества. Това означава, че тестът, заради който жената беше третирана като престъпник, е фалшив. Преди дни тя си направи допълнително паралелно кръвно изследване в Съдебна медицина, което също показва, че кръвта ѝ е чиста от наркотични вещества.

„Ще си потърся правата. Ще стигна, докъдето трябва. Защото всичко, което преживях, беше един ад. Има много подобни случаи, за които хората си носят последствията. Остават без работа, биват набедени, че употребяват наркотици пред обществото. До излизане наяве на истината, а именно, че не употребяват, им се нанасят трайни психически травми”, каза пострадалата при катастрофата с автомобил с 11 мигранти.

По думите ѝ шофьорската ѝ книжка все още е отнета. “Очаквах някой да ми се обади, за да ми се извини за причиненото неудобство, но до момента никой не го е направил. Затова ще обжалвам всичко – задържането, неправомерното отнемане на свидетелството за правоуправление”, подчерта Борисова. 

Коментарът на “Господарите”

Полицията да не си свърши работата? Фалшив тест за наркотици? Абсурд, не вярваме това да е в България. А сега сериозно – крайно време е тестовете за наркотици да бъдат сменени с по-точни – а не с такива, отхвърлени като проблемни в цяла Европа. Самите полицаи отказват да се изследват с тях:

Полицаи се жалват пред ВАС от наредбата, по която ги тестват за наркотици

В същото време същите тестове стават причина за арести. Нещо повече – действията на полицаите след катастрофата са меко казано абсурдни. Дано понесат отговорност, различна от обичайното преместване от едно полицейско управление в друго.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции