<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23997" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

От последните минути: Ген. Радев води с над 3%, ГЕРБ иска подкрепа от Реформаторите (ВИДЕО)

07 Ноември 2016
0 31368

Само броени часове след като приключи изборният ден равносметката е следната- за президентската двойка ген. Румен Радев- Илияна Йотова са гласували 25,63% от българите, а за двойката Цецка Цачева- вицеадмирал Пламен Манушев гласа си са дали 22,08% от хората. Този резултат е при обработени 77,2% от протоколите към 9 часа. 

 

Кандидатите на патриотите Красимир Каракачанов – Явор Нотев печелят 15,01%, а независимите Веселин Марешки и Петър Петров – 10,76%.

 

Въпреки че ГЕРБ не спечели от първи раз, както се бе заканил премиерът Борисов, той е категоричен, че ако партията му не спечели на балотажа в неделя, още в понеделник ще подаде оставка и ще се тръгне към предсрочни избори.

 

“На втори тур имаме реални шансове да победим. Ще търсим подкрепа от всички граждани, най-вече от тези, които няма да имат представител на втори тур”, обясни Борисов и уточни, че ще разговаря и с Реформаторския блок за подкрепа на кандидата на ГЕРБ.

 

От ГЕРБ са категорични, че ДПС и БСП вече играят заедно и автоматично отпадат от тези, с които биха говорили. Хората трябва много добре да си дадат сметка през следващата седмица, че следващото управление може да е БСП-ДПС, каза още Борисов.

 

“От политическите партии ние се представихме най-добре. Ще изчакаме да видим крайния резултат, мисля, че Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха доста добра кампания. Изненадват ме резултатите на Реформаторите, очаквах повече от тях. Оттук нататък – мобилизираме се максимално”, убеден е премиерът.

 

Източник: Nova.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции