<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24184" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шефът на Онкодиспансера в Пловдив подаде оставка, кметът Тотев се разплака на сесията

24 Ноември 2016
0 9562

Шефът на Онкодиспансера в Пловдив д-р Красимир Вальов подаде оставка. Това се случва след серия репортажи на “Господари на ефира” за злоупотреби в болницата и обещанията на хора от властта да бъдат взети спешни мерки. Самият здравен министър Петър Москов разпореди проверка заради сигнали за нарушения. След като Агенция "Медицински одит" потвърди, че действително има злоупотреби, Москов се закани да вземе спешни мерки.

 

 

Казусът с Онкодиспансера е основна тема в общинския съвет днес. Съветниците трябваше да решат дали д-р Вальов да напусне поста си. Преди те да вземат решение обаче, лекарят подаде оставка.

 

ТОП ХИРУРГ ОТ ОНКОДИСПАНСЕРА В ПЛОВДИВ С ПРИЗНАНИЯ ЗА НАРУШЕНИЯ

 

Кметът на града Иван Тотев беше видимо разстроен от случващото се и след крачка реч напусна заседателната зала разплакан. Тотев разказа как самият здравен министър му се обадил и му казал, че ако не смени директора, му спира пътеките. Според Тотев всички политици, включително и той носят вина за това, че правят политика по медиите и назначават и уволняват хора чрез медиите.

 

МИНИСТЪР МОСКОВ С УЛТИМАТУМ КЪМ КМЕТА НА ПЛОВДИВ – ИЛИ СЕ СМЕНЯ РЪКОВОДСТВОТО, ИЛИ СЕ ЗАТВАРЯ БОЛНИЦАТА

 

Кметът категорично обяви, че застава зад Онкодиспансера. В подкрепа на д-р Вальов в общината днес дойдоха и много пловдивски лекари.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции