<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24264" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов нареди: НСО да върне джиповете на горските

02 Декември 2016
0 9762

НСО да върне на държавните горски предприятия превозните средства, които са били предоставени на службата. Това разпореди премиерът в оставка Бойко Борисов. Той разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов.

 

Искането на Борисов е свързано със скандала около луксозните джипове, които четири горски стопанства си купиха, но се оказа, че те не са стигнали до гаражите им, а са били взети от НСО. Като аргумент за покупката на автомобилите беше посочено, че те ще се ползват за ловен туризъм от платежоспособни гости.

 

 

 

Около сделката обаче имаше доста нередности. Първо стана ясно, че за колите са платени доста по-високи цени от пазарните. После се оказа, че фирмата, от коята са взети, е собственост на съученик на министъра на земеделието Десислава Танева.

 

След няколко месеца екплоатацията, автомобилите тихомълком бяха прехвърлени към НСО, за да се ползват при бъдещото председателво на ЕС от България. Докато дойте то, част от високопроходимите коли станаха част от кортежа на премиера, като често той лично сяда зад волана.

 

ПОРЪЧКИТЕ ЗА СКЪПИТЕ ДЖИПОВЕ НА ГОРСКИТЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ СЪУЧЕНИК НА МИНИСТЪР ТАНЕВА

 

По-рано днес, заместник-министърът на земеделието Георги Костов, обяви по бТВ, че не е рядкост държавните горски предприятия да предоставят техника на други държавни служби. В момента техни автомобили се ползвали за охрана на границата с Турция от Гранична полиция. Имало и автомобили, предоставени на МВР, на пожарната, както и на манастира в Атон.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции