<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24633" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

На 2 април избираме ново правителство

05 Януари 2017
0 6350

Парламентарните избори ще се проведат на 2 април, а новият президент Румен Радев ще разпусне парламента 2 месеца по-рано- на 2 февруари.

 

Очаква се бъдещите секретари на Радев да поемат основните ресори в служебния кабинет, който той трябва да назначи, съобщава "24 часа", като се позовава на близки до екипа му. Според изданието това обяснява и категоричната позиция на генерала, че първо ще обяви екипа, с който влиза на "Дондуков" 2, а едва по-късно и състава на служебния кабинет.
 

ГЕН. РУМЕН РАДЕВ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

 

Вероятно в екипа му ще влезе бившият кмет на село Труд Николай Копринков, който беше в Инициативния комитет за издигането на Радев. Твърде вероятно е той да поеме Министерството на регионалната политика и благоустройството, след като Костадин Паскалев е отказал да е регионален министър.
 

Слуховете гласят проф. Емилия Друмева, която е познат юрист, за юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев, но той надали ще стане част от бъдещия екип на президента.
 

За външен министър е предложен на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков, който бе зам.-министър в кабинета "Станишев" и посланик в Лондон, твърди изданието.

 

ГОСПОДАРСКАТА КАНДИДАТПРЕЗИДЕНТСКА ВИЗИТКА НА ГЕН. РУМЕН РАДЕВ

Сред имената с потенциален ресор еврофондове, отношения с ЕС и подготовка на председателството на ЕС е това на Гергана Паси.

Олимпийски шампион се чака в спортното министерство, като ще се избира между Йордан Йовчев или Таню Киряков.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции