<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Изнервени пътници блокираха релсите на влак, едва спрял на 2 метра от тях

13 Януари 2017
0 782

Десетки пътници от влака, пътуващ от София за Мездра, са блокирали късно вчера в четвъртък жп линията на гара Илиянци и принудили експреса от София за Горна Оряховица да спре. Хората били изнервени от близо половинчасовото закъснение, с което потеглил влакът им. Когато той влязъл в отклонение на гара Илиянци, те разбрали, че трябвало да чакат и тръгналия с близо час по-късно експрес. Тогава 50-60 от тях слезли на релсите и преградили коловоза. Машинистът на експреса успял да спре едва на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора, съобщиха от БДЖ.

 

 

На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората върху релсите.

 

Повиканите от ръководителя на движението полицаи не успели да убедят хората да се отместят и така експресът е бил принуден да се движи след влака за Мездра като пътнически влак. Така експресът от София е пристигнал в Горна Оряховица три минути след полунощ – със 118 минути закъснение.

 

Машинистът на снощния експрес от София за Горна Оряховица е предотвратил "безумна трагедия“ на гара Илиянци, като успял да спре навреме пред петдесетината пътници от влака София-Мездра, преградили коловоза, заяви Лияна Панделиева от пресцентъра на БДЖ.

 

Пред БНР тя коментира, че преградилите коловоза са застрашили не само своя живот, но и живота на пътувалите в експреса: "Изскачат на пътя срещу експреса, който влиза в гарата, както е по норматив – с 60 километра в час, и започват да му махат с ръце, за да спре и машинистът просто бие спирачки и успява, за щастие, да спре."

 

Пътниците са били недоволни от закъснялото потегляне на влака, пътуващ за Мездра. От БДЖ обясниха забавянето с честите аварии в зимното време и недостига на локомотиви: "Не вчера, предния ден бяха аварирали 20 локомотива, а преди това, в същия ден, недостигът на локомотиви беше 35. Тази сутрин два локомотива са спрели да работят, защото са се блъснали в преспи."

 

От БДЖ изразяват недоумение от реакцията на МВР да прати само двама полицаи при тълпата на релсите.

"Цялата железопътна инфраструктура на държавата е част от националната сигурност и при подобен сигнал да бъде изпратена патрулка като за пиянска свада между съседи, за мен е смайващо", коментира Панделиева.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции