<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Доналд Тръмп влиза в Белия дом с протести и скромна церемония (ВИДЕО)

20 Януари 2017
0 9148

Семействата на Доналд Тръмп и Барак Обама пристигнаха на Капитолия, където ще се закълне 45-ят президент на САЩ. 

 

Церемонията по инагурацията на Тръмп преминава с масови демонстрации срещу новия президент във Вашингтон. Протестиращи изпочупиха витрини в центъра на Вашингтон и влязоха в сблъсъци с полицията и симпатизантите на Тръмп.

 

Мерките за сигурност са засилени, като събитията се охраняват от хиляди полицаи и служители на специалните служби.

 

Церемонията по инагурацията започна със служба в църквата “Сейнт Джон“ край Белия дом, където Тръмп присъства заедно със съпругата си Мелания и големите си деца. След това те бяха приети от семейство Обама в Белия дом за традиционната среща с чай и заедно пропътуваха четирикилометровия път до Капитолия.

 

Клетвата, на която присътват и президентите Джордож Уокър Буш, Бил Клинтън и Джими Картър, ще бъде последвана от традиционния парад по Пенсилвания авеню от Конгреса до Белия дом, а вечерта – от бал в Белия дом.

 

Тази години събията са по-скромни, след като много световни артисти отказаха да участват в тях, а Тръмп обясни, че иска да постигне “работна атмосфера”. По настояване на новия президент баловете няма да са бляскави и за тях има билети по 50 долара, за да могат там да попаднат и обикновени американци, помогнали му за победата, разказват от екипа.

 

70-годишният милиардер и шоузвезда Доналд Тръмп влиза в Белия дом с рекордно ниско одобрение – едва 40% от американците имат положително отношение към него. Страната е разделена, като все още има много неизвестни по какъв път ще я поведе новият президент и вицето му Майк Пенс.

 

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции