<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24941" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ще има ли наказани, след като охранители биха младеж в София?

30 Януари 2017
0 6941

Жената, публикувала клипа с насилие на охранители над младеж в център на София, вече е разпитана от полицията. Двамата младежи, които според МВР са били в неадекватно състояние, се издирват, тъй като не са намерени на адресите си.

 

Стана ясно, че те са криминално проявени. Единият младеж е осъждан за притежание на наркотици.

 

 

Все още няма подадена жалба срещу охранителите. Според свидели младежите спяли по масите в заведение за бързо хранене, персоналът не могъл да се справи с тях и натиснал бутона. Пристигнали охранителите, които изкарали младежите от заведението и последвала словесна и юмручна свада.

 

Според разказа на охранителите момчетата са проявили агресия спрямо тях. Отправяли са им обиди и заплахи и с това обясняват действията си.

 

"Нужен е адекватен закон за охранителната дейност, защото такъв няма. Много е сложно да се каже кога сме си превишили правата и кога не", обясни в "Здравей, България"  Ивайло Христов, ръководител на мобилните екипи на охранителната фирма "СОТ 161" за София.

 

Той отрече ръцете им да са били връзвани, както се вижда на видеото, както и да са били задържани. Целта е било единствено да бъдат изведени от заведението.

 

Директорът на 4-то РУП-София Тeменужка Капчина обясни, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесен побой. Иззети са записи от заведението за бързо хранене и са разпитани служителите.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции