<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25002" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Втори ден въздухът в София е опасно замърсен

03 Февруари 2017
0 1194

Втори пореден ден въздухът в София е опасно мръсен. До 7 пъти над допустимото е стигало нивото на замърсеност, показват данните на 4 от петте станции – в кварталите "Надежда", "Павлово", "Красно село" и "Дружба". 

 

 

Пределно допустимата концентрация за фини прахови частици е 50 µg/m3. Тази нощ измервателни станции в "Дружба", "Павлово" и "Красно село" са засекли нива над 350 µg/m3, а в "Младост" – 250 µg/m3. Данни за останалите квартали липсват, но положението едва ли е много различно. 

 

ИЗМЕРЕНО ДНЕС- ВЪЗДУХЪТ В СОФИЯ Е ПЕТ ПЪТИ ПО-МРЪСЕН ОТ ДОПУСТИМОТО

 

Информацията постъпва в реално време в Националната база данни и са предварителни. След проверка за достоверност и верифицирането им, окончателните данни се публикуват в тримесечните бюлетини, издавани от ИАОС, уточняват от Столична община.

 

Въпреки че има законово право, Столичната община отказва да въведе бързи и адекватни мерки срещу опасния смог.
 

От местната администрация и този път нямат намерение да ограничат трафика на автомобилите и битовото отопление в столицата след поредното денонощие на опасно високи нива на замърсяване на въздуха с фини прахови частици в София.  Макар че с последните поправки в Закона за чистотата на атмосферния въздух, общините получиха разширени правомощия за подобни мерки. И въпреки положителният пример на редица европейски столици – като Париж, Лондон и Будапеща, които имат идентичен проблем и налагат тези рестрикции в момента.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции