<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

IKEA ще произведе играчка по дизайн на българско дете

06 Февруари 2017
0 4594

За първи път българско дете е сред финалистите на "Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели" на ИКЕА, които за трета поредна година ще превърне рисуваните герои на 10 деца от целия свят в лимитирана серия плюшени играчки с кауза.

 

 

Десетгодишната Мира от София е впечатлила международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури, която беше избрана сред 70 хил. предложения от цел свят.

 

"Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката", коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

 

 

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива "Време е за игра, време е за добри дела" на ИКЕА през 2017 г. За всяка продадена играчка Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата да играят.

 

"Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече" , казва Мира.

 

Източник: Dnevnik.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции