<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25034" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Водещ на Фокс тв нарече Путин "убиец", Кремъл иска извинение

06 Февруари 2017
0 1083

Американската телевизия "Фокс нюз" стана мишена на Кремъл, след като неин водещ нарече Путин "убиец" по време на интервю с президента Доналд Тръмп в неделя. Москва смята, че изказването на журналиста и водещ от "Фокс нюз" Бил О'Райли е недопустимо и оскърбително.

 

"Разглеждаме подобни думи от страна на компанията "Фокс ти ви" като неприемливи и обидни и честно казано, бихме искали да получим извинение, тъй като тук става дума за уважавана телевизионна компания", каза на пресконференция в понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

"Фокс нюз" и О'Райли засега не са отговорили на запитванията за коментар.

 

Телевизионният водещ нарече Путин "убиец" в хода на интервю с Тръмп, докато се опитваше да накара американския президент да обясни по-подробно на какво се дължи уважението му към неговия руски колега. Тръмп отговори, че уважава Путин, както и много хора, но това не значи, че с всички тях имам добри отношения.

 

"Но той (Путин) е убиец", репликира го О'Райли. "Има много убийци. Ние имаме много убийци. Какво мислите? Че нашата страна е толкова невинна?", отвърна Тръмп, цитиран от mediapool.bg.

 

"Ако Русия ни помага да се борим с "Ислямска държава", е това е голяма битка, и с ислямския тероризъм в целия свят, тогава това е добре", допълни той.

 

Говорителят на Кремъл заяви, че оставят без коментар изявлението на Тръмп.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции