<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тошко от Разград разказва скандални неща около насилственото отвеждане от дома му

15 Февруари 2017
0 17926

Вече ви запознахме с историята на Тодор от Разград, който през октомври беше отведен насилствено, заедно с братята си от дома им в Разград. Дълго време техният баща не знае къде са. Близнаците Данаил и Стоян са изкарани с полиция, а брат им Тодор е причакан от униформени, които са казали, че ще го заведат при баща му, но след това и той е откаран при останалите.

 

 

От този момент всички опити на баща им да си ги върне, се оказват неуспешни. Оказва се, че децата са настанени в кризисен  център в Русе. Защо обаче-никой не знае. В същото време майката, която е от ромски произход, е напуснала дома отдавна без да вземе децата си, нито да се интересува от тях. В един момент обаче тя решава, че иска да ги вземе.

 

От "Господари н ефира" се свързахме със самия Тодор, който е на 13 години и негов близък, за да рзкжат ккво всъщност се е случило. Детето обясни, че е било в час по математика, когато е дошла някаква жена извикала го е навън и заедно с униформен са го отвели от училището против волята му. Той и братята му са отведени в районното. След това с кола са ги откарали в кризисен център в Русе. 

 

"Плаках, молех се да ми кажат какво става, къде ни водят. Казваха само, че е за наше добро. Заплашваха ме, че ако не спра да плача никога овече няма да видя братята ми. Заведоха ни в Русе. По дно врме баба ми звънна на телеона и още преди да вдигна, социалните ми го взеха. Тогава ми казаха да избирам или да отида при майка ми, или ще остана в центъра. Аз н исках при майка ми, тя ни изостави, а докато беше с нас се държеше зле", казказва Тошко. По думите му баща му се е грижел много добре за тях и за това е много странно, че с му ги отнели. "Майка ми ни напусна още през 2013 г. Докато живееше при нас непрекъснато викаш, изпадаше в истерии, биеше ни с пръчка. После изчезна. Затова, когато ни взеха от баща ми незнаех защо го правят", казва Тодор.

 

По думите му единствената логична причина, заради която майка им иска да си ги върне,  заради детските надбавки. "Тя не работи, няма пари. А началничката на социалното в Разград й  прителка. Само така мога да навържа нещата, защото не виждам друга причина това да се случва", кзва още Тошко.

 

Съсед на семейството в Разград -Свилен, също разказа пред нас, че е бил свидетел на това, че бащата Димитър се е грижил добре за трите си деца. "Историята е много странна и неясна, никой нищо не обяснява, нито от соцалните, нито от кризисния център. Защо се случиха тези неща не е ясно", коментира Свилен.

 

Към момента Тошко е върнат при баща си в Разград, а по-маките му братя са при майка им в център в Русе.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции