<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25491" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Очаквайте: Бо...

Стълб падна върху контактна мрежа и блокира част от движението в София (СНИМКИ)

20 Март 2017
0 11086

Стълб на контактната мрежа на тролейбусите падна по една от най-натоварените с пешеходно движение улици в централна София – ул. Георги Раковски. Затова сигнализираха от фейсбук групата "Спаси София". Вижте какво още написаха по случая от групата: 

 

"На снимките ясно се вижда, че причината за този опасен инцидент е отсъстващата поддръжка на базовата инфраструктура в столицата – основата на тежкия стълб е изцяло ръждясала и изгнила.

 

Това е поредният инцидент, доказващ колко неподдържана е транспортната инфраструктура на града. При трамвайния транспорт дефектите в мрежата биват забелязавани по-лесно, но за мнозина е неизвестно, че тролейбусната мрежа е морално остаряла, амортизирана и се нуждае спешно от генерален ремонт. За съжаление, Столичната община не инвестира почти нищо в инфраструктурата на този екологичен транспорт.

 

Затова питаме кмета Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев – какво щеше да стане ако този стълб се беше стоварил върху пешеходец? За пореден път ви питаме дали трябва първо ние гражданите да платим с кръв, за да се сетите вие – управниците, че инфраструктурата трябва да се поддържа? Но не с ремонти като вашите, а с истински – такива, които да служат безаварийно на града в следващите няколко десетилетия. И не забравяйте, г-жо кмет, всеки подобен инцидент показва колко безсилни сте Вие и вашата администрация в ръководенето на София и решаването на градските проблеми."

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции