<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В гимназиите вече ще се учи охранителна и инкасова дейност?

19 Април 2017
0 641

В някои гимназии у нас ще бъдат въведени нови паралелки, в които ще се преподава охранителна и инкасова дейност, както и физическа охрана. Това обяви началникът на Регионалното управление по образование в София Ваня Кастрева. 

 

 

Освен посочените, след седми клас ще може да се учи и за програмно програмиране и ремонт на летателни апарати.

 

Според Кастрева се води задълбочен диалог с бизнеса, от който идват предложения за откриване на паралелки, от които след това ще се търсят кадри. Тя уточни, че общо 362 са паралелките, по които ще може да се кандидатства в гимназия за следващата учебна година.

 

Кастрева потвърди, че учениците, които досега са имали двойки на изпитите след седми клас, няма да губят шанс да участват в класирането за гимназия, пише dnevnik.bg. По този начин минималният праг отпада, а кандидатстването в гимназия ще става със събирането на точки, като максималният им брой ще е 500.

 

"Съществуващата бариера при двойка вече няма да пречи да се кандидатства за гимназия. Запазват се точките от Националното външно оценяване, а оценката от дипломата също ще се преобразува в точки", уточни Кастрева.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции