<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25932" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор прави ...

Прокуратурата нищи оскверняването на паметника на жертвите на комунизма в Бургас (ВИДЕО)

03 Май 2017
0 1938

Бургаската районна прокуратура образува проверка по случая с осквернения през почивните дни паметник на жертвите на комунизма в града.

 

Проверката трябва да бъде извършена от Първо РПУ, след което наблюдаващият прокурор ще прецени дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

 

В понеделник, монументът, открит в Бургас преди малко повече от месец, осъмна с лика на бившия комунистически лидер Георги Димитров. Лицето му бе нарисувано с шаблон на две места върху фасадата на паметника. Впоследствие от местната организация на СДС разпространиха запис от охранителна камера, на който се виждаше жена на средна възраст да "патрулира", докато двама неизвестни с качулки рисуват лика на Димитров. Видеото бе разпространено с призив всеки, който разпознае заснетите, да подаде сигнал в полицията. След публикуването на записа в местните медии, читатели разпознаха немаскираната жена като бившата директорка на Вечерната гимназия "Захари Стоянов" в Бургас – Малина Сейкова.

 

Тя е член на БСП и майка на зам.­председателя на местния Общински съвет на левицата Тодор Ненов. Бургаският сайт "Флагман" цитира членове на организацията на социалистите в града, според които Сейкова действително е заснета във въпросния видеозапис. Засега синът й Ненов не е коментирал случая, тъй като бил на екскурзия в Лондон

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции