<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26220" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 6 човека са уб...

"Бомбена" паника предизвика меле в Торино, 1400 човека са ранени (ВИДЕО)

04 Юни 2017
0 31855

Близо 1400 са пострадалите при инцидент в Торино снощи по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид. Инцидентът се случил след като фойерверки предизвикали паническо бягство на събрали се хора да гледат финала.

 

По първоначална информация 8 от пострадалите са ранени сериозно, а сред тях има дете на 4 години, премазано от търпата. Във фен зоната на площад Сан Карло близо 30 хиляди гледаха финала с участието на местния Ювентус. Малко след десетата минута на второто полувреме и вкарания от Роналдо трети гол, на централния площад "Сан Карло" се чул гърмеж и веднага тръгнали слухове за бомба. Веднага настъпила суматоха и хората се втурнали към бариерите, блъскайки се и поваляйки мнозина, които са после са били стъпкани от бягащата тълпа.

 

"Не знам какво стана. Някой започна да крещи и тълпата се понесе. Видях паднали хора. Имаше паника", разказа очевидка пред "Тутоспорт". Полицията веднага опита да се намеси и да възстанови реда, но тълпата панически се разбяга из центъра на града. Кореспондентът на Асошиейтед прес предаде, че паниката е настъпила, след като няколко човека независимо един от друг са потвърдили, че чуват силен звук, наподобяващ изстрел или експлозия. "В този момент видях как хората от целия площад тръгнаха към екрана, за да се спасят. Някои от тях казваха, че са чули изстрел, а други ­ експлозия. Постоянното повтаряне на тези версии още повече засили паниката", заяви американският журналист Брайън Хендри.

 

Според други информации инцидентът е предизвикан от тийнейджър, който хвърлил петарда, крещейки, че е бомба.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции