<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шведски тури...

Цацаров: Шведът, който е ритал камериерка в Слънчев бряг, ще бъде изправен пред съда

06 Юни 2017
0 29417

Шведски гражданин е задържан за нападение над камериерка на хотел в „Слънчев бряг“, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

 

„Георг Ралф Сумберг, гражданин на Швеция, роден през 1963 г, турист у нас в „Слънчев бряг“ поясни Цацаров. С постановление на Районна прокуратура – Несебър от днес, след като по ускорен начин са получени заключения на съдебномедицинските експертизи и е осъществено разпознаване, лицето е задържано за 48 часа и ще бъде изправено пред съд с искане за постоянна мярка „задържане под стража“, посочи Цацаров.

 

Според Цацаров обвинението срещу шведския граждани е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. „Действията и на полицията, и на прокуратурата са насочени към осигуряване на обществения ред, а не сам в защита на чуждестранния турист. Той е длъжен да спазва българските закони и не може да си позволи поведение, което унижава българските граждани, особено тези, които на практика обслужват него. Позволява ли си го – влиза в ареста“, коментира главният прокурор.

 

По думите му Постановлението, с което шведският гражданин е задържан е връчено в 13:30 часа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции