<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26427" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Морско лъвче ...

Обстрелваха от хеликоптер Върховния съд във Венецуела (видео)

28 Юни 2017
0 7188

По сградата на Върховния съд на Венецуела в столицата Каракас от хеликоптер са били хвърлени две ръчни гранати. Хеликоптерът е бил пилотиран от служител на силите за сигурност, който е успял да избяга. Той развявал надпис с думите "Свобода. Член 350", визирайки текст от венецуелската конституция, който позволява на гражданите да обявяват гражданско неподчинение пред "всеки режим, който не спазва гаранциите за демокрация и нарушава човешките права", съобщава "Гардиън".

 

 

Инцидентът се случва часове, след като президентът Николас Мадуро предупреди, че той и поддръжниците му са готови да стигнат до употребата на оръжие, ако управлението му бъде свалено от "недемократичните сили". Според местни издания пилотът е Оскар Перес, бивш капитан от службата за разследване. Той разпространи видео в социалните мрежи, в което обявява, че представлява коалиция от военни, полицаи и граждани срещу "престъпното правителство".

 

Мадуро окачестви атаката като "терористичен акт". По­късно министърът на информацията Ернесто Виегас обяви в изявление, че от хеликоптера са били произведени 15 изстрела по сградата на вътрешното министерство в момент, когато вътре е имало социално мероприятие с 80 гости. След това машината се насочила към Върховния съд, който заседавал по това време, и хвърлила "4 израелски гранати с колумбийски произход". Пострадали при нападението няма. Напрежението във Венецуела отново ескалира в последните месеци, като при сблъсъците между противници и поддръжници на режима вече има над 80 жертви.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции