<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=26800" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Българин спечели 2 млн. лева от електронни спортове (видео)

14 Август 2017
0 1266

Иван Иванов или човекът с никнейм MinD_ContRoL е първият българин, който стана милионер от участието си в електронни спортове. Участието му в най-големия турнир по “Dota 2” в света – “The International 2017” му донесе сумата от 2 млн лева (след удръжки).

 

Иван е част от “Team Liquid”, който се наложи над китайците от “Newbee” с 3:0 игри в гранд финала на състезанието. Това е осигурило и 25 млн. долара – голяма част от наградния фонд на състезанието. След триумфа си в Сиатъл, САЩ, отборът на Иван ще си раздели 11 млн. долара.

 

Самото състезание се радва на огромен интерес от страна на зрителите. Финалът в реално време е наблюдаван от 5 млн души, разпръснати по целия свят. В “Кей Арена” – мястото, на което се е провел шампионата, 17 хил. души са скандирали името на отбора.

 

Битката при “Dota 2” се води на 3 фронта. През определен период от време се раждат създания, които имат една основна цел – да унищожават кулите и крепостите на противниците. Всеки отбор има по 5 играчи. Те имат право да развиват и контролират своите герои така, както намерят за добре.

 

Специалистите твърдят, че за да станеш добър се нуждаеш от много часове всекидневен труд. Друго важно умение е работата в екип и бързата мисъл на всеки член на отбора. Ако един направи грешка, тя се отразява на всички.

 

Иван Иванов играе като офлейнър. Това налага често да бъде изправен пред 2-ма или 3-ма противници. Основната му задача е да пречи на противниковите създания да се развиват. Той определено се справя успешно. Кариерата му стартира през 2014-та, а днес трудът му му донесе голям успех.

 

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции