<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пулев остава официален претендент за титлата (видео)

18 Октомври 2017
0 1083

Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла, потвърдиха от Международната боксова федерация (IBF).

 

 

Кобрата получи частично скъсване на мускул и няма да може да се изправи срещу Антъни Джошуа в Кардиф на 28 октомври. Веднага след като стана ясно, че българският боксьор няма да може да се качи на ринга в края на месеца и вместо него Джошуа ще се боксира с Карлос Такам, се появи и информацията, че той автоматично ще загуби и статута си на официален претендент.

 

 

От IBF обаче са категорични, че Пулев остава официален претендент за световната титла, както самият той сподели. “На Джошуа бе наредено да защитава титлата си на IBF срещу Карлос Такам, който е следващият възможен претендент. Не е сигурно колко време ще е нужно на Пулев за възстановяване, но той остава официален претендент за титлата на IBF в тежка категория. Все пак, той ще трябва да изчака реда на задължителни защити, за да получи отново възможност за титла, тъй като шампионът ще бъде в повече от една версия (в случая – на IBF и WBA)”, каза Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация.

 

След като Джошуа проведе задължителна защита на титлата във версия IBF, ще трябва да направи същото във версия WBA, пише gong.bg. Евентуално след това се очаква в рамките на година да бъде насрочена нова дата за задължителна защита на титлата от IBF срещу официалния претендент – Кубрат Пулев.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции