<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Наводнения в Бургаско, трима човека загинаха (видео)

25 Октомври 2017
0 2334

Три жертви взеха наводненията заради дъждовете в Бургаско. Открити се телата на две жени и един мъж в селища на територията на Община Камено, съобщиха от пресслужбата на общината. Установява се самоличността на загиналите.

 

В Бургас и района е обявен червен код за опасно лошо време и поройни дъждове. В региона са се изсипали около 50 л/кв.м, а на някои места в областта количествата на валежите са достигнали до 100 л/кв.м. 

 

 

В Камено е обявено бедствено положение, в община Бургас на този етап то е частично. Частично бедствено положение е обявено и в бургаските квартали Долно Езерово, Горно Езерово, Лозово, както и в селата Маринка и Извор. По информация на пожарната от наводнението най-много са засегнати селата Камено, Константиново, Трояново, Братово, Ливада, Русокастро, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас.

 

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, съобщават от областния пресцентър. Именно на спешния телефон е съобщено и за смъртта на удавилия се човек, чиято самоличност все още не е установена. 
 

Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. Общо осем eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден.

Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина “Амфибия”.

 

Пет населени места в Бургаско са без електричество, вследствие на обилните валежи паднали през изминалото денонощие в района. Това съобщиха от прессцентъра на електропреносното дружество ЕВН. Седем аварийни екипа на дружеството работят по отстраняване на повредите. Вече е възстановено електрозахранването за селата Ливада, Русокастро, Сърнево и Равнец.
 

Към 10:40 ч. без електрозахранване остават Полски извор, Черни връх, Тръстиково, Резово, Синеморец. За част от засегнатите села електрозахранването е изключено превантивно с оглед мерки за сигурност. На някои места основен проблем за екипите са наводнените и затворени пътища.

Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник – село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.
 
От пътната агенция съветват шофьорите да се движат с повишено внимание.
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции