<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27439" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Симеонов отново нападна медиите: Държавата се управлява от телевизионни студиа

31 Октомври 2017
0 2135

България в последните години се управялва от бТВ и Нова телевизия. Ето защо двете медии били виновни за оставката на здравния министър Николай Петров.Това стана ясно от думите на вицепремиера и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов във вторник пред “България он еър”.

 

 

 

В неделя бТВ излъчи свое разследване, от което става ясно, че Николай Петров в качеството си на шеф на ВМА е възложил две обществени поръчка за над 1.5 млн. лв. на зет си.

 

"В този случай бТВ се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. При такава безпрецедентна измишльотина, която нарекоха разследване, цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал", каза Симеонов.

 

Очевидно доволен от себе си, той добави, че всеки политик трябва да действа като него при медийни атаки. Припомни и че ще съди някои медии за клевети и допълни, че дневният ред в живота "не се диктува от телевизионните студия". Преди месец Симеонов в студиото на Нова телевизия каза на водещия Виктор Николаев, че лесно се спретва “Викторгейт” и му напомни, че “столът до него” (в който стоеш водещата Ани Цолова – бел.ред) е празен.

 

След изказването му, което бе предшествано от подобни заплахи от тогавашния депутат Антон Тодоров, последва медиен протест, а вицепремиерът заплаши да съдии медиите. Във вторник вицепремиерът каза още, че се надява все пак оставката на здравния министър да не се дължи на разследването, а на "икономически засегнатите кръгове в медицинските среди". По думите му Петров е прокарал забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства. Точно тук били двете големи лобита в здравната сфера, определени от Симеонов като "фармацевтичната мафия и лекарската мафия".

 

Съпредседателят на "Обединени патриоти" допълни, че ДПС и ДОСТ с право искали оставката му. Причината била, че са ощетени от това управление. Според него, когато ДПС са сред управляващите, "не гледат на властта като начин за решаване на проблемите на България, а като на хранилка". Симеонов уточни, че осъждането му за реч на омразата не е присъда, която е влязла в сила, а е само определение на съда, което е обжалвано веднага. Вицепремиерът съзря в изкарването на информацията на преден план опит за въздействие върху управлението и лично върху премиера Бойко Борисов от страна на партиите, които го атакуват с искане за оставка. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции