<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27455" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

„Юнион Ивкони” била глобена десетки пъти за нарушения тази година, от фирмата отричат (видео)

01 Ноември 2017
0 4434

От януари до сега на „Юнион Ивкони” е съставен един акт за нарушение, който е обжалвал пред съда и все още не е влязъл в сила”, съобщиха от фирмата.

 

 

В същото време заместник-министърът на транспорта Ангел Попов съобщи, че само за тази година фирмата-превозвач е била глобена 28 пъти за същото нарушение. “Съставени са 28 акта – 2 на юридическо лице и 26 на физическо лице”, съобщи Попов. 

 

 

„Нямаме и не можем да имаме информация за това дали тахографският лист на катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия” е правилно попълнен и валидиран от шофьора, защото курсът не е завършил и цялата информация за него е в следствието”, съобщиха още „Юнион Ивкони”.

 

„Ако твърденията на прокуратурата, че този лист е неправилно попълнен или употребен, са верни, шофьорът ще понесе своята отговорност, както пред контролния орган, така и пред дружеството”, уточниха от превозвача. 

 

От компанията са категорични, че са изпълнили изискването на закона всички техни автобуси да бъдат оборудвани с работещи тахографи.

 

В неделя автобус на „Юнион Ивкони” катастрофира на магистрала „Тракия”. 17 души пострадаха при инцидента. Пътници твърдят, че шофьорът е заспал зад волана. От прокуратурата обявиха, че работят по три версии –  преумора на шофьора, което е довело до заспиването му зад волана, техническа неизправност на автобуса или засичане на водача от друг автомобил. Вече е повдигнато обвинение на шофьора на автобуса.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции