<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Първата колекция на ИКЕА, произведена изцяло у нас вече е факт

09 Ноември 2017
0 1182

България вече е оставила своя следа в известната компания ИКЕА. В следващите редове ще прочетете защо шведите решават да се доверят на страната ни в производството на продукти. И как едно момиче на 10 години вече е скицирало първата си играчка за тази марка, която днес се продава благотворително из целия свят…

 

 

IKEA ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ ИГРАЧКА ПО ДИЗАЙН НА БЪЛГАРСКО ДЕТЕ

 

Първата колекция на ИКЕА, произведена изцяло в България вече е факт. Тя носи името VÄSSAD. Продуктите са достъпни по целия свят. Това се случва благодарение на дизайнерите – Кнут и Мариане Хегберг, които идват на родна земя и остават очаровани от методите на производство и материалите, които се използват в българските фабрики.

 

"ИГРА НА ТРОНОВЕ" ИЗПОЛЗВА ЕВТИНИ КИЛИМИ ОТ ИКЕА ЗА ОБЛЕКЛО НА ГЕРОИТЕ СИ (ВИДЕО)

 

Изработените артикули са над 30 броя. Тяхното производство е поверено на фирмите "Дриймс къмпани" – Смолян и "Бонана" – Петрич. Идеята за съвместно сътрудничество започва през 2015 година. Тогава дизайнерите пристигат на обиколка в родината ни. Придружавани са от голям екип, идващ от Швеция. Впечатлени от професионализма на сънародниците ни, решават да предложат сътрудничество. Година по-късно са готови първите мостри на продуктите.

 

За да бъдат максимално функционални и изпълнени със стил отново са направени многобройни изследвания за предпочитанията и нуждите на хората, тяхното ежедневие и стил, както и съпоставка между интериора в различните страни по света.

 

Резултатите надминават очакванията. Интересът към колекция VÄSSAD е огромен, а потребителите остават доволни от отличното качество на продуктите. Вероятно това ще доведе до заздравяване на партньорските отношения.

 

Напомняме, че това не е първата следа, която България остава в ИКЕА.

 

През ноември 2016 година, 10-годишната Мира спечели "Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели" на ИКЕА и УНИЦЕФ. Тя и нейното произведение – летящият дакел Мури, победиха сред 70 хиляди рисунки в цял свят.

 

Конкурсът продължава и тази година. 20 ноември е крайния срок за подаване на творбите. Максималната допустима възраст е 12 години. За повече подробности може да се свържете на jtzocheva@unicef.org и тeл: 02/9696208, където Ви очаква Жаклин Цочева, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България. 

 

Източник: Uspelite.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции