<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докъде ще сти...

Псевдохирургът, опитал да измами болно дете, е бил осъждан няколко пъти

13 Ноември 2017
0 6571

Миналата седмица, в два наши репортажа ви разкрихме как мним лекар опитал да измами болно дете. Оказа се, че безочливият мъж има предишни криминални прояви и даже е бил осъждан. 

 

 

„За това лице имаме само този сигнал. По случая има образувано досъдебно производство. Лицето е криминално проявено, има осъдителни присъди. Ако той бъде признат за виновен заради опита за измама на семейството на Никол, той ще получи присъда от 1 до 6 години лишаване от свобода”, коментира комисар Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново.

 

 

Припомняме, че въпросният мъж се представи за лекар на име Рушен Мухамет – коремен хирург от Германия и част от ръководството на огромен медицински холдинг в Турция. Под това име и титла измамникът поиска пари за лечение, несъвместимо с диагнозата на 13-годишната Никол. Скрита камера на "Господари на ефира" уличи псевдохирурга в куп лъжи. Той бе арестуван в съвместна акция с полицията.

 

Какво се случва с Никол?

 

„В събота ни изписаха от Детската онкологична клиника в ИСУЛ след втора химиотерапия. Днес взехме кръвни изследвания и изчакваме резултатите, за да видим какво е състоянието. Ако са ниски показателите, ще се върнем отново в София, за да я стабилизират. Подадохме документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина. Тази седмица очакваме офертата от Франция. Ще добавим и нея към документите и ще чакаме решението на Фонда”, разказа пред Нова телевизия Надя Костадинова, майката на болното дете.

 

Докато чакат одобрение за лечение в чужбина, 13-годишната Никол трябва да премине шест пъти през лечение с химиотерапия. Ако то не повлияе за намаляване на размера на тумора, ще се стигне и до операция на тазобедрената става. Опциите са и трансплантация на стволови клетки и лъчетерапия.

 

По дарителската сметка за лечението на Никол досега са събрани около 150 000 лева. Офертата за лечение в Турция обаче е за 165 000 евро. Кампанията за събиране на средства продължава.  

 

Ако и вие искате да подкрепите благотворителната кампания за Никол, може да го направите по банков път или чрез PayPal.

IBAN:

BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 

BIC(SWIFT)  код на Уникредит Булбанк:

UNCRBGSF
Никол Йорданова Георгиева

PAY PAL: nadq_2009@abv.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции