<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27833" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Австралия ще разследва Google и Facebook

04 Декември 2017
0 1565

Австралия започва разследване на Google и Facebook, за да провери дали двете интернет компании не са увредили създаването и разпространението на новини и информация, съобщава Reuters. Разследването ще се води от австралийската Комисия за конкуренцията и потребителите (ACCC).

 

 

ИДИОТСКОТО РЕШЕНИЕ НА FACEBOOK ЗА ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ПОРНО КЛИПЧЕТА В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА

 

В страната в момента се извършват по-широки медийни реформи и има увеличаващи се притеснения за бъдещето на журналистиката и качеството на новините и информацията. През последните години медиите в страната отбелязват спадащи приходи и съкращения, процеси, които се повтарят в много други държави. В Австралия също се наблюдава ръст на фалшивите новини.

 

ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФЕЙСБУК ПРИЗНА: НАПРАВИХМЕ НЕЩО, С КОЕТО ЕКСПЛОАТИРАМЕ ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА

 

Целта на проверката на комисията е да разбере доколко Facebook и Google са повлияли отрицателно на медиите. Комисията също така иска да разбере какви са практиките на Facebook и Google и какво е тяхното цялостно влияние в Австралия.

Проверката е следствие на приет по-рано тази година закон за медийна реформа. Той позволява на собствениците на медии по-лесно да се конкурират с онлайн конкурентите си. Facebook не е коментирала темата, докато Google казва, че ще съдейства на комисията.

 

Самата институция не е поемала ангажимент за някакво конкретно решение. Тя има срок от 18 месеца, за да извърши проверката и да изготви доклад по темата.Според независимия анализатор Питър Кокс, това може да се окаже първа стъпка към допълнителни мерки, които да включват допълнителни данъци към онлайн фирмите.

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции