<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27873" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мая Манолова: Българите са роби на “Топлофикация”, ходят с едно парно, закачено на крака (видео)

07 Декември 2017
0 921

Омбудсманът  Мая Манолова иска по-прозрачна дейност и по-коректно отношение от топлофикациите. „Българите са ходещи роби на „Топлофикация”, които си ходят с едно парно, закачено на крака. Идеята е да направим по-евтин този товар и по-прозрачен. Да е ясно за какво се плаща”, каза Манолова.

 

 

 

 

Повод отново да се повдигне въпросът за прозрачността на дружествата, е че голяма част от Перник остана без парно. Хората там казват, че проблемът е от години. Парното и топлата вода ту се пускат, ту се спират. Принудени са да се отопляват с печки.

 

 

www.vbox7.com/play:090598657c

 

Манолова се ангажира да помогне на хората в Перник да получат обезщетения за дните, в които не са имали парно и топла вода.

 

Междувременно омбудсманът успя да осъди „Топлофикация София”. Делото, което спечели, е за юрисконсултските възнаграждения, които дружеството събира от своите длъжници.

 

„Оказа се, че „Топлофикация” може да бъде осъдена. Аз поисках изпълнителният директор да ми отговори за какво е похарчил събраните през 2015 г. пари за юрисконсултски възнаграждения. Става въпрос за около 15 милиона лева. „Топлофикация” трябва да бъде дисциплинирана и да дава информация за това как харчи парите на столичани”, каза Манолова, пред NOVA.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции