<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Държавата отрича да е взимала биткойни за над 3 милиарда долара

08 Декември 2017
0 3751

Нито МВР, нито прокуратурата са иззели биткойни, обяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.

 

 

Според информация на "Бивол" криптовалутата е била иззета при операция през май. Става дума за 213 519 биткойна. За операцията съобщава на сайта си и Центърът за правоприлагане в Югоизточна Европа SELEC, както и сайтът coindesk. com. 
 

 

КОНФИСКУВАНИ БИТКОЙНИ ЗА 3 МЛРД. ДОЛАРА ДЪРЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НЕ КАЗВА КАКВО Е БЪДЕЩЕТО ИМ

 

На 19 май от спецпрокуратурата съобщиха, че заедно с ГДБОП провеждат мащабна операция срещу престъпна група с участието на хакери, които създали "зловреден софтуер, който чрез въвеждането му в компютърни информационни системи на Агенция Митници осигурява отдалечен достъп до митническите информационни системи". Според съобщението на SELEC при операцията са намерени и иззети витруални портфейли с криптовалутата, които са били на основните заподозрени. 
 

От българските власти обаче отричат да са изземали биткойни. "По това дело няма иззети биткойни. Към момента делото е на производство в специализираната прокуратура, разследва се от следовател, назначени са експертизи, компютърни и всякакви други, включително и такива, които ще бъдат изготвени в САЩ. И след изготвянето на експертизите, имам уверението на прокурорите, че в максимално кратък срок ще бъдат конкретизирани обвиненията и ще бъде внесен в специализирания съд", заяви Гешев. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции