<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28127" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Какво обезщетение предлага Apple заради забавянето на свои стари смартфони?

29 Декември 2017
0 15226

Наскоро стана ясно, че Apple умишлено забавя стари модели iPhone и това се превърна в една от най-обсъжданите теми. Днес най-после имаме извинение и план за действие от Купертино.

 

 

Apple се извини и обеща да въведе значително по-ниска цена за смяна на батерията. От края на януари 2018 г. Apple обяви, че стартира програма за по-евтина подмяна батерията на засегнатите бройки iPhone. Така всички с iPhone 6 или по-нов модел могат да се възползват от струваща $29 подмяна – с $50 по-евтино от стандартната цена от $79. 

 

ЗАЩО APPLE НАРОЧНО СПЪВА ПРОЦЕСОРА НА СМАРТФОНИТЕ СИ?

 

Тази кампания на облсужване при по-ниска цена ще продължи до края на 2018-а и ще бъде активна по цял свят, но детайлите очакваме скоро в сайта на производителя. 

 

Освен това в началото на следващата година ще бъде пуснат ъпдейт на iOS, с който Apple ще позволи по-ясно следене състоянието на батерията. Така потребителите ще са наясно дали батерията на стария им iPhone е в добро състояние и дали оказва негативно влияние върху производителността му.

 

Припомням ви, че скандалът се разрази в последните седмици, след като стана ясно, че Apple умишлено забавя процесорите на стари бройки iPhone. Това се налага, по думите на Apple, тъй като батериите се износват и не могат да поддържат същите високопроизводителни процеси на работа, както в началото на жизнения си цикъл.

 

Сагата продължи с куп заведени срещу компанията дела и стигна до днешното решение и официално извинение пред потребителите в сайта на Apple. 

 

Източник: nixanbal.com

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции