<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28234" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боян Петров о...

Клипът за европредседателството ни- "Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед" (видео)

06 Януари 2018
0 27861

От Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз пуснаха клиповете, с които България ще се рекламира през следващите 6 месеца.

 

"България – когато я срещнете за първи път, може да ви даде даде грешен сигнал. Помнете – тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, просто ви кани да я опознаете сами" – така започва видеото, в което участват родните актьори Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова.

 

Видеото е продуцирано от Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева.

 

Пред журналисти в почти обновеното НДК Лиляна Павлова разкри, че клипът е направен само за 10 дни, за което благодари на екипа за изработката.

 

На събитието присъстваше и красивата актриса Лорина Камбурова, която пък разкри любопитната подробности, че частта с конете във видеото е било спонтанно. Докато пътували от дестинация на дестинация, актьорите и екипът видели 4 коня и решили да ги включат в клипа за европредседателството.

 

Посрещаме евролидерите с протести

 

"Скритото бижу на Европа", както министърът по председателството Лиляна Павлова нарече България, ще посрещне лидерите на Европейския съюз на 11 януари с протест и контрапротест за Пирин. Лично ми се иска да не започваме европредседателството с протести, защото всички международни медии ще бъдат тук, каза Павлова на пресконференция.

 

Тя допълни, че всеки има право да протестира, но се надява датата 11 януари, когато е официалното откриване, да не е избрана целенасочено и да не се търси провокация. Тя отказа да коментира защо правителството прие спорната промяна в плана за управление на Пирин, с което се разрешава ново строителство. Именно това стана повод за протести от страна на природозащитни организации и граждани. Екокоалицията "За да остане природа в България" обяви, че следващите протести в страната ще бъдат на 11 януари вечерта. Сдружението "Бъдеще за община Банско", което иска нови ски съоръжения в Пирин и обикновено провежда демонстрациите си в Банско или Симитли, този път организира шествие от мястото, където обичайно стартират екопротестите – на ъгъла на бул. "Витоша" и ул. "Партиарх Евтимий" в София. И двете акции са планирани около час и половина преди официалното откриване на първото българско председателство на Съвета на ЕС на 11 януари. 

 

Какви са мненията са клипа

Мненията за клипа у нас са разнопосочни. Докато има мнозина, които го харесват, други го смятат за посредствен и нереалистичен. Един от тези, които не одобряват клипа е общинският съветник от София Венци Митов. Ето какво пише той на фейсбук страницата си:

"Това е клипа за европредседателството ни.
Сюжетът му е горе – долу такъв:
Младо момче седи във влака.
Влиза момиче с виолончело на гръб и спален чувал.
Сяда срещу момчето.
После слизат в Ябълково.
Виолончелото го няма.
Става зима.
Появяват се кончета.
После е лято, двамата седят в шезлонги по пуловери, а до тях Дядо Коледа потропва с крак.
Баба вади червена чушка от една кошница.
После момчето и момичето пийват ракийка и хапват, а след това нестинари газят в жаравата и кукери подскачат, а пред народния театър имаме хоро.
Пред банята в София, която отдавна не е баня, младите говорят с по – възрастни хора, а накрая момичето затваря книга и разбираме, че съединението прави силата.
Музиката е дълга 8 такта и се повтаря 4 минути и една секунда – първи такт сол мажор, втори – сол мажор с до в баса и така до победата.
При осмото повторение се включва народен хор.
После има и солистка.
Има и разказ за най – бързия интернет.
Всичко е точно.
Обичам рекламните клипове.
И обратното…"

 

""

 

Под неговия пост също има доста коментари. Срещат се и положителни коментари като : "На мен клипа ми хареса, особено пък сравнен с другите подобни български пиар клипове, които съм гледал. Единственото, което ми избоде очите, беше че момичето смени повече различни фотоапарати, отколкото момчето пуловери." и негативни такива като: "Да бяха пуснали Ментата със Шушана, щеше да се разбере Българското!"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции